The Winner Is moet het tij keren

Een kruising tussen Deal or no Deal en The Voice of Holland. Zo noemt John de Mol zijn nieuwste format The Winner Is, dat het tij moet doen keren voor SBS 6. De tv-show begint op donderdagavond en op vrijdagmorgen wordt duidelijk wat de score is. Een spannende week, ook voor presentator Beau van Erven Dorens en jurylid Jeroen van der Boom. “Ik zet in op 1,2 miljoen. Dan ben ik tevreden. Het moet een miljoen halen, want anders koop ik een touw en spreken jullie mij nooit meer“, aldus De Mol.

De Mol weet precies wat hij voor ogen heeft. “Het is een programma dat totaal nieuw is en moet groeien, maar 700.000 zou wel een heel slecht begin zijn. Bij alles boven de 1,2 ga ik naar de vlaggenwinkel om een vlag uit te hangen“, zegt hij bij de VARA.

De beeldvorming van een tv-zender kan kantelen met twee goede programma’s, stelt De Mol. En juist daarom is het zo belangrijk dat The Winner Is een succes wordt. “Als het zou lukken donderdag of de komende weken, dan heeft dat een symbolische waarde. Maar het is niet zo dat het voortbestaan van SBS bepaald wordt door The Winner Is.”

Van Erven Dorens, die nog nooit een hit had op SBS 6, is erg gespannen. Hij heeft wel veel vertrouwen. De show zou nog duurder zijn dan The Voice of Holland. “Ik vermoed van wel. Het is echt iets gigantisch. De druk is enorm. Het móet scoren“, zegt hij.

Collega Van der Boom verheugt zich op de uitzending. “Er wordt goed gezongen en ik heb een goede stoel om in te zitten. Het is geen rode, maar een witte. Ik vind het erg leuk om te doen. Ik voel me op hetzelfde punt als een jaar geleden bij de start van The Voice. Als we één miljoen kijkers hebben, komt er bij SBS champagne en taart op tafel.”

Concurrentie

De concurrentie zit niet stil. Bij Nederland 1 gaat de kijkcijferhit Wie is de Mol verder, maar RTL 4 heeft Avatar in de strijd gegooid. Het is qua bioscoopopbrengst de meest succesvolle film ooit. “Dat is een professionele manier van tegenprogrammeren. Het kan de boel wat vertragen“, analyseert De Mol.

Hij hoopt op het beste. “Het publiek moet het wel willen omarmen en bereid zijn om Wie is de Mol in te wisselen voor dit programma of een film te laten lopen, die overigens veel leuker is met een brilletje in de bioscoop, dan thuis.”

The Winner Is is om 20.30 uur te zien op SBS 6.