Angry Birds naar Facebook op 14 februari

Op 14 februari komen de Angry Birds eindelijk naar Facebook. Dus mocht je Valentijnsdag alleen doorbrengen, dan kun je in ieder geval Angry Birds spelen via Facebook.

Angry Birds zal vanaf 14 februari onderdeel uitmaken van Facebook. Rovio, ontwikkelaar van Angry Birds, zal in Jakarta (Indonesie) het startschot geven. Niet omdat het spel iets met Jakarta te maken heeft maar omdat Jakarta met 17 miljoen Facebook-gebruikers als ‘hoofdstad van Facebook’ kan worden gezien. Geen enkele stad heeft meer Facebook-gebruikers.

De enorme Facebook-doelgroep biedt veel mogelijkheden voor Rovio. 40% van de huidige gamers geeft aan dat ze bereid zijn tot het doen van in-game aankopen. Rovio is dan ook van plan om verschillende power ups in de Facebook-versie beschikbaar te maken die gekocht kunnen worden voor $0,99. Hiermee kun je bijvoorbeeld sterkere vogels kopen.

Angry Birds is het populairste mobiele spelletje met 700 miljoen downloads sinds de lancering in december 2009. Het is ook een dankbaar onderwerp voor merchandise. We hebben vorig jaar al veel dingen voorbij zien komen van Angry Birds, van kookboeken, galajurk, kostuums, kerstverlichting tot een heus themapark en zelfs robotten spelen het.