Flikken Maastricht film luidt nieuw siezoen in


Vanaf vrijdag 27 januari gaat er een geheel nieuw seizoen van de kijkcijferhit Flikken Maastricht van start bij de TROS op Nederland 1. De aftrap wordt gedaan door de telefilm van Flikken Maastricht, getiteld De Overloper.

Behalve de acteurs die in de serie ook de hoofdpersonages vertolken (Angela Schijf en Viktor Reinier) is er in deze film een gastrol voor onder meer Thom Hoffman. Het ploft van de film 'De Overloper' draait om de relatie tussen de karakters Eva van Dongen en Floris Wolfs, die zwaar onder druk komt te staan. Wolfs gaat daarbij het verkeerde pad op en steelt een enorm bedrag aan overheidsgeld. Hij komt door een vormfout eerder vrij waarna het al snel tot een confrontatie met Eva komt. De film is vrijdagavond 27 januari om 20.30 uur te zien bij de TROS op Nederland 1.

Vanaf 3 februari zal op het zelfde tijdstip nu eens geen herhaling van een eerdere serie plaatsvinden maar start een compleet nieuw opgenomen serie. Zoals vanouds grotendeels opgenomen in het Limburgse, alhoewel er in deze fictieve serie vooral in 'Randstedelijk dialect' wordt gesproken. Ondanks dat deze zich ook niet in de meest criminele regio van Nederland afspeelt belooft de TROS wederom spectaculaire verhaallijnen in de zesde serie. In de eerste aflevering wordt duidelijk dat de Amerikaanse president een bezoek aan de militaire erebegraafplaats in Margraten, maar dan duikt een groep fanatieke Griekse anti-globalisten op in de kraak scene van Maastricht.