Samsung toont transparant LCD-scherm


Samsung heeft een transparant ‘doorkijk’-scherm ontwikkeld van 46-inch dat deze maand in productie gaat. Het scherm is vooral bedoeld voor in winkeletalages, billboards en tijdens evenementen en in scholen.

Samsung claimt het eerste transparante scherm voor massaproductie te hebben ontwikkeld (vorig jaar de 22" nu de 46"). Het scherm is volgens de Koreaanse fabrikant ideaal voor het verstrekken van informatie en te communiceren met gebruikers. Gebruikers kunnen volledig door het scherm kijken, het is net glas. Het is ook 90% zuiniger dan een standaard lcd-scherm aangezien het van omgevingslicht gebruikmaakt voor de achtergrondverlichting van het scherm. Het scherm is dan ook ideaal om buiten te gebruiken i.v.m. zonlicht.De schermen hebben een hdmi en usb-aansluiting. De schermen zijn in een kleur en zwart-wit variant te krijgen, de resolutie gaat niet verder dan 1680x1050.

Samsung is met de productie van een dergelijk scherm weer een stap dichterbij hun tablet van de toekomst dat ook transparant moet worden. We schreven daar hier al eerder over (met filmpje).