Nederland: crisis bij Sky Radio?

De mindere gang van zaken bij de groep rond Sky Radio escaleerde nog met het onverwachte vertrek van hun topman. Meningsverschillen rond de toekomst van de diverse stations die deze mediagigant bezit, zorgen voor een onhoudbare situatie.

Sky Radio, dat volgend jaar een kwarteeuw bestaat, beleefde de voorbije jaren een dramatische terugval. De eens zo onaantastbare marktleider viel terug naar teleurstellende cijfers en moest de heerschappij van zware concurrenten als 3FM, Radio 2 en Radio 538 dulden.

Ondanks de aanwezigheid van Radio Veronica en Classic FM lukte het de onderneming niet echt om overtuigend uit de hoek te komen..Het was wellicht juist die negatieve tendens die tot het afscheid van Ab Trik hebben geluid. Zijn al dan niet gedwongen vertrek betekende het einde van twintig jaar actieve dienst waarbij hij zijn baan als directeur bij de Sky Radiogroep met de functie van voorzitter van de Vereniging van CommerciŽle radio combineerde. Hij volgde in 2005 de inmiddels overleden Martin Banga op.Alberdingk Thijm werd inmiddels tot zijn opvolger benoemd. Hij werkte reeds geruime tijd in de mediasector als hoofd van de FD Mediagroep en als verantwoordelijke voor de multimediastrategie bij BNR Nieuwsradio. Hij kreeg de loodzware opdracht om de geloofwaardigheid in het zwalpende Sky Radio te herstellen.

Sky Radio is in Oost-Vlaanderen, in het Waasland en in de provincie Antwerpen via 101,9 FM te beluisteren.