Topscore The Voice Kids; dramatische val Moordvrouw

The Voice Kids is net als zijn grote broer The Voice of Holland een kijkcijferhit. De eerste aflevering van de talentenjacht voor kinderen trok vrijdagavond een publiek van 2,6 miljoen kijkers naar RTL 4. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Na The Voice Kids kreeg tvster Wendy van Dijk een flinke klap te verwerken. Haar politieserie Moordvrouw trok aanzienlijk minder kijkers van vorige week. De serie zakte van 3,2 naar 1,7 miljoen kijkers, een daling van ruim 46 procent.

Van Dijk en haar liefhebbende partner Erland Galjaard, tevens baas van RTL 4, waren vorige week zaterdagochtend nog hysterisch na het zien van de kijkcijfers. “Ik was zo in shock. Ik maakte Erland wakker en zei: ‘Schatje, schatje! Heb je de kijkcijfers gezien?’“, aldus de presentatrice.

Galjaard laat deze week in een persbericht weten zeer tevreden te zijn over de score van The Voice Kids. “Wij zijn zeer tevreden met de goede start van The Voice Kids. Zo zie je dat variatie op een bekend format interessant kan zijn zolang de kwaliteit van het programma hoog blijft en de deelnemers echt en origineel zijn“, zegt hij.

Hij is erg tevreden over de inhoud. “Zowel de coaches als de programmamakers als wij bij de zender waren aangenaam verrast door het enorme talent en de mooie verhalen van de kinderen, en met ons denk ik ook veel kijkers. Wij wisten niet dat er al zo jong zoveel en zulke goede zangers en zangeressen rondliepen.”

Over de cijfers van Moordvrouw doet hij in het persbericht geen uitspraken.

De enige andere primetime-hit op vrijdagavond was de Flikken Maastricht-film De Overloper, die 1,6 miljoen kijkers trok.