Eigen streaming muziekdienst bij Ziggo


Was enige tijd geleden het leveren van triple play diensten nog voldoende om een aanbieder onderscheidend te maken is deze situatie nu heel anders. Vrijwel iedere aanbieder heeft een triple play aanbod dat bestaat uit televisie, internet en telefonie.

Er moeten door aanbieder dus extra aanvullende diensten aangeboden worden om onderscheidend van de concurrent te blijven. Sommige aanbieders hebben dit gevonden in het gratis aanbieden van online streaming muziekdiensten. Eind vorig jaar sloot KPN voor een groot gedeelte van haar Interactieve TV klanten een overeenkomst met Spotify. Wie een hoger dienstenpakket als het instappakket bij KPN Interactieve TV afneemt kan gratis gebruik van het premiumabonnement van deze online streaming muziekdienst maken. Over de eigen grens zien we dat de Belgische aanbieders Belgacom (Deezer) en Telenet ">Telenet (Tunify) ook de toevlucht naar het aanbieden van gratis muziekdiensten heeft genomen om het eigen triple play aanbod te onderscheiden van andere aanbieders.

Onderzoeksbureau Telecompaper meldt dat ook Ziggo bezig is met het ontwikkelen van een eigen muziekdienst voor haar klanten. Het muziekcontent zou hierbij geleverd gaan worden door het WiMP-platform van het bedrijf Aspiro. Op dit moment is deze online streaming muziekdienst alleen nog in Zweden, Noorwegen, Denemarken en Portugal beschikbaar. Op korte termijn wordt echter een lancering in Duitsland, Ierland en de Benelux verwacht. Ziggo houdt op dit moment echter nog een slag om de arm waardoor de definitieve details over een deze muziekdienst mogelijk nog enige weken op zich laat wachten.