Facebook-gebruikers bezorgd over verplichte Timeline

Uit onderzoek door beveiligingsbedrijf Sophos onder 4000 Facebook-gebruikers blijkt dat meer dan de helft bezorgd is over de verplichte Timeline-functie van Facebook.

We schreven onlangs dat Facebook de Timeline-functie voor iedereen verplicht gaat stellen. Nu is het nog aan de gebruiker zelf om te kiezen voor het weergeven van een tijdlijn van zijn leven op basis van de gegevens die zijn ingevoerd op Facebook. De tijdlijn gaat niet verder terug dan 2004, het jaar waarin Facebook werd opgericht. Gebruikers worden de komende weken ingelicht over de Timeline-functie en hebben vanaf dan een week de tijd om hun Timeline te ontdoen van ongewenste content.

Hoewel de tijdlijn enkel gebruikmaakt van de gegevens op jouw Facebook-pagina, zorgt het er wel voor dat alles heel makkelijk is terug te vinden voor andere gebruikers. Iets uit 2004 dat nu haast onvindbaar is, kan op de tijdlijn duidelijk naar voren komen.Activity log

Uit het onderzoek van Sophos blijkt dat maar 8% blij is dat de Timeline een vast onderdeel wordt voor iedereen op Facebook, een andere 8% denkt er wel gewend aan te raken. Facebook geeft aan dat de Timeline geen veranderingen aanbrengt in je huidige privé-instellingen. Er komt ook een 'activity log’ waarbij de gebruiker extra privacy-instellingen tot zijn beschikking krijgt en kan aangeven wie bepaalde foto’s wel of niet mogen zien.