4000 zenders via Eutelsat satellieten

In Nederland kan men via diverse satellieten die hier te ontvangen zijn meer dan 10.000 tv- en radiozenders ontvangen. Daarmee is satelliettelevisie het meest uitgebreide tv-platform. Natuurlijk gaat om veel buitenlandse zenders.

In Nederland zijn de ASTRA-satellieten van het Luxemburgse bedrijf SES het meest bekeken. Maar ook de satellieten van het Franse bedrijf Eutelsat worden door veel schotelbezitters ontvangen en de zenders die hierop worden uitgezonden goed gewaardeerd. De bekendste satellieten van Eutelsat zijn de Hotbird, Eurobird en Atlantic Bird. Deze namen zullen overigens binnen enkele weken wijzigen. Dan krijgen alle satellieten van Eutelsat standaard de naam van het Franse bedrijf met een toevoeging die wijst naar de uitzendpositie waarop deze satellieten actief zijn.

Het Franse bedrijf Eutelsat heeft vandaag bekend gemaakt dat via haar satellieten meer dan 4000 zenders worden doorgegeven. Een nieuwe mijlpaal voor het satellietbedrijf. In 2001 bereikte Eutelsat de grens van 1000 zenders, in 2006 waren dit er 2000, in 2008 was dit naar 3000 gestegen en aan het einde van 2011 was dit aantal tot meer dan 4000 gestegen. Al deze kanalen worden digitaal uitgezonden. Het uitschakelen van de analoge verspreiding van Franse tv-kanalen zorgde ervoor dat er geen enkele zender meer analoog via Eutelsat satellieten wordt uitgezonden.
Overigens gaat ook SES deze stap in de directe toekomst maken. Als op 30 april 2012 er een einde aan de analoge verspreiding van Duitse tv- en radiozenders op de ASTRA1-satelliet komt dan zijn ook alle transponders op alle satellieten van dit Luxemburgse bedrijf digitaal in gebruik.