RTL Crime pakt uit met nieuwe dramaseries


De digitale zender RTL Crime krijgt drie nieuwe series in de schoot geworpen. Het gaat om de Britse detective Waking the Dead, de Noorse politieserie Deep Cover en de Amerikaanse dramaserie Saving Grace. Dat heeft het tv-station laten weten. Helemaal onbekend voor de Nederlandse kijker zijn de titels niet. Zo is Waking the Dead al een tijdje te zien bij de KRO. “En seizoen één van Saving Grace was eerder bij RTL 5 te zien, RTL Crime start daarom met het tweede seizoen“, aldus RTL.

Waking the Dead en Deep Cover krijgen een primetime plekje op de Europese donderdagavond van RTL Crime. In de eerstgenoemde serie staat een eenheid centraal, die is gespecialiseerd in het oplossen van moordzaken uit het verleden.

Deep Cover, wel volledig nieuw voor de Nederlandse tv, speelt zich zowel in Scandinavië als in Zuid-Europa af en gaat over de wereld van de georganiseerde misdaad.

De vrouwelijke rechercheur Grace Hanadarko staat centraal in Saving Grace. Als agente is Grace erg succesvol, maar in haar privé-leven echter loopt alles minder op rolletjes. Ze heeft een alcoholprobleem en een nogal destructieve levensstijl.

Saving Grace krijgt een plekje op de vrijdagavond.