Voetbalrellen in Egypte wereldwijd breaking newsIn Egypte is vanavond een voetbalwedstrijd in een drama geŽindigd. Supporters die de wedstrijd bijwoonden gingen massaal het voetbalveld op en gingen met elkaar in gevecht. Ook voetbalspelers werden aangevallen.

Wat de aanleiding voor de onrust is kan op dit moment niet gezegd worden. Via diverse tv-zenders uit het Midden-Oosten zijn inmiddels de eerste beelden van het voetbaldrama te zien. Ook de Egyptische staatstelevisie toont op dit moment beelden van een voetbalveld dat het best als slagveld omschreven kan worden. Schotelbezitters kunnen zenders uit het Midden-Oosten ontvangen via de satellieten BADR (26 graden oost) en Atlantic Bird/Nilesat (7 graden west). Hiervoor dient men wel over een iets grotere schotelantenne te beschikken. Op enkele satellieten zijn ook de eerste feeds met live-beelden van deze tragische gebeurtenis opgedoken.

Op dit moment is er nog een gebrekkige berichtgeving uit Egypte. Duidelijk is wel dat het voetbaldrama volgens de huidige berichten minimaal aan 25 mensen het leven heeft gekost. Verder is er sprake van een groot aantal gewonden. Hierdoor is er de kans dat het dodenaantal kan oplopen. In het voetbalstadion is ook brand uitgebroken. Het NOS toonde vanavond in het 8 Uur Journaal ook de eerste beelden.

UPDATE: De voetbalrel in Egypte hebben bij diverse nieuwszenders in de wereld al de status breaking News gekregen. De voetbalrel in de Egyptische stad Port Said hebben volgens de Egyptische staatszender al aan 73 mensen het leven gekost. Er zouden meer dan 180 gewonden zijn. De nieuwszender CNN heeft de reguliere uitzendingen voor deze Egyptische voetbalrel onderbroken.