Duitse oldieszender stunt met Scooter hits

Wat hebben Tina Turner, The Scorpions, Cliff Richard en de Duitse technoband Scooter met elkaar gemeen? Eigenlijk helemaal niets, behalve dat ze deze week allemaal op de oldieszender Radio Nora in Noord-Duitsland te horen zijn.

Een ludieke actie van het station, nadat Scooter frontman H.P. Baxxter liet doorschemeren geïnspireerd te raken van de muziek op Radio Nora.

Eerder deze maand was Hans Peter Geerdes, beter bekend als H.P. Baxxter van Scooter, te gast in de talkshow “Tietjen & Hirschhausen” op de publieke zender NDR Fernsehen. Hierin bekende Baxxter dat hij voor hun nieuwe hit “C'est Bleu“ met Vicky Leandros, geïnspireerd werd door Radio Nora.



Op de oldieszender, die te ontvangen is in Hamburg en Sleeswijk-Holstein, hoorde hij de populaire schlagerzangeres met het nummer “L'amour est bleu”. Hiermee deed Leandros in 1967 mee aan het Eurovisie Songfestival voor Luxemburg. Ze werd uiteindelijk vierde.

Radio Nora voelde zich zo vereerd met de plug van Baxxter, dat werd besloten om iets terug te doen. Voor één keer zal er een plaat van Scooter gedraaid gaan worden op de oldieszender. De luisteraars bepalen welke song het wordt. De hele week stelde middagdeejay Andreas Schmidt hits van de technoband uit Hamburg voor aan de luisteraars.

Vandaag, vijdag 3 januari wordt de gekozen song op Radio Nora gedraaid. En dus is de kans groot dat luisteraars naar huis rijden met ‘Hyper hyper’, ‘Move your Ass’ of misschien wel ‘C’est Bleu’, waardoor er toch nog een stukje nostalgie te horen is.