Sundance Channel blijft bij Caiway

Ondanks de nieuwe samenwerking tussen de Nederlandse betaalzender Film1 en Sundance Channel blijft Sundance Channel als zelfstandige zender in Nederland uitzenden bij tv-aanbieders die dit filmkanaal nu al doorgeven.

Vanaf 1 maart wordt het filmkanaal Film1 Festival getransformeerd tot Film1 Sundance Channel. Op het nieuwe filmkanaal worden de beste films uit de portofolio’s van Film1 en Sundance Channel gecombineerd. Hierdoor komt er een sterker filmaanbod. In eerste instantie leek het erop dat Sundance Channel als zelfstandig filmkanaal in Nederland ging verdwijnen. Sundance Channel wordt – zowel in SD- als HD-kwaliteit – in Nederland bij tv-aanbieder Caiway doorgegeven.

Aan Totaal TV is nu bevestigt dan Sundance Channel in de huidige vorm bij Caiway in de huidige zenderpakketten beschikbaar blijft. Het gaat dan om de eigen programmering van Sundance Channel waar alleen films uit het portofolio van Sundance Channel te zien zijn. Caiway gaat daarnaast ook het nieuwe filmkanaal Film1 Sundance Channel doorgeven. Hiervoor dient de Caiway-abonnee wel een premiumabonnement op het filmkanaal Film1 af te nemen. Film1 Sundance Channel komt voorlopig alleen in SD-kwaliteit bij alle tv-aanbieders in Nederland die het Film1-aanbod in het digitaal zenderaanbod hebben opgenomen.