Vanaf maandag ijsjournaal op Nederland 1, Q Music doet mee aan ijsgekte

De publieke omroep EO is vandaag begonnen met het voorbereiden van een dagelijks ijsjournaal dat vanaf maandag elke werkdag om 17.00 uur op Nederland 1 te zien zal zijn. En Q Music gaat een het kan vriezen, het kan dooien quiz houden.

Vandaag belandden Nederland en Vlaanderen in een sneeuwchaos en weerman janvisser kondigde aan dat de februari winter wel eens heel lang kan gaan duren. Reden genoeg voor de publieke omroep om hier op in te springen. Gaan de media teveel illusie wekken over een mogelijke Elfstedentocht die nog bij lange na niet zeker is? Vanaf maandag is hoe dan ook een week lang elke werkdag vanaf 17.00 uur het IJsjournaal van de EO te zien op Nederland 1. Tijs van den Brink en Jeroen Snel nemen dan het winternieuws van de dag door, aldus een woordvoerder van de EO die dit bekendmaakte. In het programma worden sneeuwpret, schaatspret, maar ook de ongemakkelijke kanten van de winter doorgenomen, zoals autopech.Door het IJsjournaal vervalt het programma KRO Kindertijd voorlopig.

Ook Radiozender Q Music springt in op de ijspret en gaat de quiz 'Het kan vriezen, het kan dooien' brengen vanaf maandag. SBS6 weerman Piet Paulusma geeft voor de actie 'Het kan vriezen, het kan dooien', het officiŽle startschot in het Thialf Stadion in Heerenveen. Dit doet hij om 16.00 uur bij 'Van Inkel In De Middag'. Q-deejay Jeroen van Inkel en sidekick Patricia van Liemt presenteren 5 dagen lang hun uitzending 'Van Inkel in de Middag' in een speciaal ontwikkelde studio waarbij luisteraars door middel van het goed beantwoorden van vragen, elk kwartier de temperatuur met 10 graden kunnen verhogen of verlagen 'Van Inkel In De Middag' is iedere werkdag te horen tussen 16.00 en 19.00 uur (vrijdag tot 18.00 uur) via Q Music 100.7FM.