Persconferentie Elfstedentocht live bij NOS

De persconferentie die de Vereniging Friesche Elfsteden over een mogelijk Elfstedentocht in 2012 gaat geven is live bij de publieke omroep te volgen. De NOS zendt deze persconferentie via televisie, radio en internet uit.

De 22 rayonhoofden en het bestuur van de Vereniging Friesche Elfsteden kwamen zondagavond in het gebouw van een aannemersbedrijf in Sint Nicolaasga voor het eerst in 15 jaar vanwege de kou bijeen. Nederland heeft sinds vandaag met een koudegolf te maken. De laatste koudegolf was in 1997, het jaar dat ook voor het laatst de Elfstedentocht werd verreden.

Op de persconferentie wordt nog geen datum waarop eventueel een Elfstedentocht wordt gereden bekendgemaakt. Wel geeft de Vereniging Friesche Elfsteden een inventarisatie van de ijsdikte en ijskwaliteit op de route van de tocht der tochten. Vanavond werd wel al duidelijk dat het ijs bij sommige pijnpunten nog slechts 2 centimeter dik is. Hierdoor wordt het onwaarschijnlijk dat de Elfstedentocht voor het komend weekend gaat plaatsvinden.

De persconferentie is bij de NOS maandagmorgen vanaf 9.30 uur te volgen via de landelijk te ontvangen tv-zender Nederland 1. Ook via het digitaal themakanaal Journaal 24 kan men deze persconferentie volgen. Op de radio is dit op Radio 1 het geval. Wie via internet de persconferentie wil volgen kan op www.nos.nl terecht.