NK marathon op natuurijs live op Radio1 en Ned1

De NK marathon op natuurijs, dat woensdag op de Grote Rietplas bij Emmen wordt verreden, is rechtstreeks te volgen via de nieuws- en muziekzender Radio 1 en via Nederland 1. De vrouwen- en de mannenwedstrijd worden beide live uitgezonden. De vrouwen starten om 10.00 uur, de mannen om 13.30 uur.

Nederland 1
De uitzending op Nederland 1 begint om 09.45 uur. Het live verslag van de vrouwenmarathon duurt tot 12.25 uur. Om 13.20 uur wordt de uitzending hervat voor de wedstrijd van de mannen. Het commentaar bij de beelden is van Herbert Dijkstra en co-commentator Jan Eise Kromkamp. De presentatie is in handen van Jeroen Stomphorst en Joep Schreuder doet de interviews rond start en finish.


Radio 1
De luisteraars van de publieke nieuws- en muziekzender Radio 1 worden vanaf 09.45 uur met flitsen in de lopende programmering op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen op het Drentse. Het commentaar komt van Sebastiaan Timmerman. Vanaf 13.15 uur is er een speciale editie van Langs de Lijn, gepresenteerd door Henry Schut. Daarin live het verslag van het kampioenschap van de mannen. Gio Lippens is voor Langs de Lijn in Emmen voor interviews met betrokkenen. [RadioWereld.NL]