The Voice USA verbreekt kijkcijferrecords

Het tweede seizoen van The Voice in de Verenigde Staten is maandagavond met torenhoge kijkcijfers van start gegaan. Direct na de Super Bowl keken er 37,6 miljoen mensen naar de talentshow. Dat blijkt uit cijfers van bureau Nielsen. The Voice 2 ging in première op het meest begeerde tijdslot van Amerika. De Super Bowl, de finale van de National Football League, is elk jaar een hit. De editie van dit jaar gaat met 111,3 miljoen kijkers zelfs de boeken in als de meest bekeken tv-uitzending in de VS ooit.

De Amerikaanse tv-netwerken, die de Super Bowl om beurten uitzenden, kiezen elk jaar zorgvuldig uit welk programma ze na het mega-evenement zetten. NBC koos dit jaar voor The Voice, dat vorig jaar in première ging met 11,8 miljoen kijkers. “We vinden dat The Voice die aandacht verdient“, zei zenderbaas Bob Greenblatt.

The Voice is het meest bekeken amusementsprogramma in Amerika sinds 2010. In dat jaar trok de première van Undercover Boss direct na de Super Bowl een publiek van 38,7 miljoen kijkers.

Als alleen wordt gekeken naar de commerciële doelgroep 18 tot 49-jarigen is The Voice zelfs het meest bekeken programma sinds 2006, toen Grey’s Anatomy na de Super Bowl te zien was.

Vorig jaar stond Glee na de Super Bowl. Daar keken 26,8 miljoen mensen naar.