Storing bij ING, spaarrekingen onbereikbaar

Door een storing bij het internetbankieren van de ING Bank is het niet mogelijk om geld van een spaarrekening op te nemen of te storten. Ook geld storten op een beleggingsrekening kan niet.

De storing doet zich voor vanaf een uur of negen dinsdagochtend. Internetbankieren werkt nog wel, hetzelfde geldt voor iDeal-transacties en mobiel bankieren. Woorvoerder Harold Reusken van ING benadrukt dat "beleggingstransacties gewoon uitgevoerd kunnen worden. "Het is alleen niet mogelijk om geld op een beleggingsrekening te storten."

Aanhoudende problemen
Datzelfde geldt voor spaarrekingen. Het is op het moment niet mogelijk om geld in te leggen of op te nemen. Wanneer de problemen verholpen zijn kan de bank nog niet zeggen. Er wordt hard gewerkt om het probleem op te lossen, aldus Reusken.

De storing volgt op een serie storingen die de infrastructuur van de bank in januari dagenlang platlegde. Wat er precies aan de hand is bij de ict-afdeling van de bank, en waardoor alle problemen precies worden veroorzaakt, is tot op heden onduidelijk.