Aad van den Heuvel maakt televisiecomebackAad van den Heuvel keert terug op tv. De presentator, bekend van programma’s als Brandpunt en Ook Dat Nog, gaat aan de slag voor de publieke omroep NTR. Dat heeft de omroep dinsdag gemeld. Van den Heuvel gaat samen met Naeeda Aurangzeb de middagtalkshow De Halve Maan presenteren. “Ik ben de afgelopen tijd wel vaker gepolst om weer iets te gaan doen op de Nederlandse tv. Tot nu toe heb ik dat steeds afgehouden, maar bij dit programma voelde ik dat het belangrijk was.“

De NTR verzorgt sinds vorig jaar de zendtijd voor de islamitische gemeenschap en De Halve Maan is daar onderdeel van. “Het zou goed zijn als we weer met een open blik naar de wereld gaan kijken, want alle nuance lijkt soms zoek“, zegt Van den Heuvel.

Hij noemt een voorbeeld. “Neem de Arabische lente. Eerst waren we massaal opgetogen over de revoluties in het Midden-Oosten, nu hoor je ineens dat het nooit wat kan worden met democratie in die landen. Mag het alsjeblieft ietsje genuanceerder.”

Co-presentator Aurangzeb benadrukt dat het niet alleen ernst is. “We gaan het zeker niet alleen over zware onderwerpen hebben, er valt genoeg te lachen in De Halve Maan. Zo hebben we bijvoorbeeld de Schotelservice, een wekelijks overzicht van opmerkelijke televisiefragmenten die we hebben opgevangen met de schotel”

De Halve Maan is vanaf vrijdag wekelijks om 15.05 uur te zien op Nederland 2.