Opgelicht helpt Nederland 1 weer aan kopAntoinette Hertsenberg is het nieuwe seizoen van Opgelicht?! begonnen met vertrouwd hoge kijkcijfers. De eerste aflevering van de nieuwe reeks noteerde dinsdagavond 1,682 miljoen kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Voor het eerst in weken is Nederland 1 dankzij Opgelicht?! weer de winnaar op primetime. De afgelopen weken stond na het Achtuurjournaal nog Krasse Knarren op het programma, maar de seniorensoap wist niet te winnen van RTL 4.

Het goud op primetime ging de vorige dinsdagavonden naar RTL 4, dat op deze avond Mijn Leven in Puin en Uitstel van Executie op het menu heeft staan. Met respectievelijk 1,2 miljoen en 1,1 miljoen kijkers blijven die titels deze week redelijk stabiel.

Opsporing Verzocht, dat direct na Opgelicht te zien is op Nederland 1, profiteert van het eindigen van Krasse Knarren. De betere lead-in brengt het programma van bijna 1,2 miljoen kijkers vorige week naar bijna 1,5 miljoen kijkers deze week. Daarmee is het de meest bekeken aflevering sinds februari 2010.

SBS 6 blijft scoren met de misdaadserie NCIS. De dubbele aflevering trok dinsdag een zeer aardige 847.000 en 859.000 kijkers.