RTL 4 last primetime Elfstedentocht-show in


RTL 4 gooit de programmering om en komt met een avondvullend programma over de Elfstedentocht. Hieraan werken onder meer Albert Verlinde, Frits Wester, Rintje Ritsma, Syb van der Ploeg en Wilfred Genee mee. Dat heeft RTL laten weten. De Elfstedenvereniging maakt om half acht bekend of de tocht er gaat komen. “Ik denk wel dat het een enorme domper is als vanavond gezegd wordt dat het niet doorgaat. Dat is dan ook waarom we er vanavond zitten“, zegt Verlinde op Q-music.

De tv-show heet Elfstedenkoorts. “Het hele land heeft Elfstedenkoorts. Ook de wereld van de entertainment en politiek. RTL heeft een programma bedacht onder leiding van Wilfred Genee, live uit Leeuwarden. Daar praten we echt anderhalf of twee uur over alle facetten van de Elfstedenkoorts.”

Verlinde zit in de tv-show om de link met de showbizzwereld te leggen. “Welke artiesten zijn er mee bezig? Hoe wordt er getwitterd? Wat betekent het met de reclame-inkomsten? Alles wat te maken heeft met mijn kant van het vak.”

Om half acht geven de rayonhoofden een persconferentie, die live wordt uitgezonden in RTL Nieuws. Om acht uur gaat Goede Tijden Slechte Tijden vooralsnog door, waarna om half negen Elfstedenkoorts begint.

Het kan twee kanten opgaan. “Om zeven uur komen de rayonhoofden bijeen en dan zitten wij te wachten in Leeuwarden. Dan hoop je door te kunnen praten als het doorgaat. Aan de andere kant moet je ook met elkaar doorpraten als dat niet zo is. Maar als je ziet hoe met man en macht gewerkt om het voor elkaar te krijgen...”

“Ik denk eerlijk gezegd dat het doorgaat“, besluit hij.