Verhoging tarieven Caiway


Klanten van kabelbedrijf Caiway gaan vanaf maart meer betalen voor zowel televisie, internet als telefonie via de kabel. Vooral de aangekondigde aanpassing van de telefonietarieven leverde bij voorbaat de nodige kritiek op.

Caiway zal vanaf 1 maart voor alle diensten nieuwe tarieven gaan hanteren. Volgens het bedrijf zijn deze tariefstijgingen nodig vanwege kostenstijgingen. Het basispakket voor kabeltelevisie wordt een euro duurder en kost daarmee vanaf maart 17,95 euro per maand. De internetabonnementen worden (met uitzondering van het ultra pakket) €2 per maand duurder maar er komt wel een verhoging van downloadsnelheid voor terug.

Ophef is er bij voorbaat ontstaan over de aanpassingen van de telefonietarieven. Op diverse gebruikersfora gaan Caiway klanten ervanuit dat die aanpassingen vooruitlopen op de geplande overname door KPN. Caiway legt uit dat er andere voordelen tegenover staan en haar tarieven ook heeft aangepast aan de veranderende wensen van klanten. Veel klanten bellen ook naar mobiele nummers en het gesprekstarief voor het bellen hiernaar is daarom gehalveerd. Het vaste start- en gesprekstarief van € 0,095 geldt dan voor bellen naar een vast én naar een mobiel nummer. De klanten met een VoIP-Comfort+ abonnement gaan 25 euro in plaats van 15 euro per maand betalen maar daar staat volgens Caiway tegenover dat ze dan verder géén belkosten meer hebben of ze nu naar een mobiel of vast nummer bellen