Windows 8 Consumer Preview 29 februari uit

Voor het eerst horen we een harde datum voor de lancering van de Consumer Preview versie van Windows 8. Volgens website The Verge zou de consument vanaf 29 februari met Windows 8 kunnen gaan spelen.

De bta werd al verwacht in februari maar een exacte datum werd nog niet genoemd. Het ziet er dus naar uit dat het echt pas eind februari wordt. Volgens The Verge zal Microsoft de Consumer Preview tijdens het Mobile World Congress in Barcelona waar Microsoft waarschijnlijk ook de Windows Phone 8 (Apollo) aankondigt die veel overeenkomsten vertoont met Windows 8.

Tot nu toe kon iedereen al met de Developer Preview werken maar de Consumer Preview is in een verder stadium van ontwikkeling en is feitelijk de bta-versie van Windows 8. Volgens eerdere berichten overigens zonder de bekende startknop. Windows 8 wordt de eerste versie van Windows, die ook op ARM-hardware draait. ARM-processoren zijn momenteel erg in trek voor gebruik in tablets en met Windows 8 nieuwe metro-interface moet het besturingssysteem dan ook prima geschikt zijn voor tablets. De geruchten over de eerste Windows 8-tablets met Kinect doen ook al de ronde.