Samsung lanceert eerste ultrabook (met video)

Samsung presenteerde gisteren zijn eerste ultrabook,die ook meteen beschikbaar is. De prijs lijkt in verhouding vooralsnog schappelijk ten opzichte van andere ultrabooks.

In het Muziekgebouw aan ’t IJ presenteerde Samsung zijn Series 5 Ultra zijn eerste ultra dunne, ultra snelle en ultra lichte notebook, ook wel ultrabook genoemd.

Het 1,43 kg wegende en 15 mm dikke notebook start op in 20 seconden en ontwaakt uit de slaapstand in 2 seconden. De Samsung Series 5 Ultra doet 6,4 uur op een acculadingen heeft een fraai aluminium ontwerp.

De ultrabook heeft een Intel Core i5 processor, 4 GB geheugen een 500 GB hardeschijf. Voor het snelle opstarten is er een 16 GB solid state disk ingebouwd. De Series 5 Ultra heeft een 14 inch scherm (1366 x 768 pixels) en een 1,3 MB webcam.

We waren aanwezig bij de presentatie gisteren, waarbij Lieke van Lexmond en Jandino Asporaat (van de Dino Show) met veel enthousiasme de ultrabook aankondigden. Daar hebben we natuurlijk meteen even een filmpje geschoten van Samsung’s nieuwe pareltje.