Fox wil wereldrecord verbreken met The Simpsons

De animatieserie The Simpsons is nog lang niet ten einde en gaat bij het Amerikaanse Fox haar 500-ste aflevering tegemoet. De omroep wil het vieren met een marathonwedstrijd waarbij fans 200 uur lang moeten kijken.

Ter gelegenheid van de op 19 februari (in de VS) uitgezonden 500ste aflevering organiseert Fox in Los Angeles een wedstrijd met als doel bijna 200 uur lang naar een The Simpsons marathon te kijken die dan alle 500 afleveringen moet omvatten. Wie daarbij het langs volhoudt wint $10,500 (ongeveer Ä7900). Men hoopt daarmee ook het wereldrecord TV-kijken te verbreken dat momenteel nog op naam van Nederland staat.

Wikileaks-oprichter Julian Assange gaat een prominente rol spelen in de 500ste aflevering van de populaire Amerikaanse animatieserie The Simpsons. Assange speelt in de jubileumaflevering de buurman van het gezin. De makers van The Simpsons willen een andere kant van Assange laten zien. Het is nog wel wachten tot deze aflevering ook in Nederland en Vlaanderen te zien zal zijn.

In Nederland en Vlaanderen zijn The Simpsons te bekijken bij diverse aanbieders van digitale televisie waaronder UPC, Ziggo. Kijkers in BelgiŽ (zoals bij Telenet) en Satellietkijkers ontvangen een versie van FoxLife waarop The Simpsons niet te zien zijn, maar zij hebben dan weer de mogelijkheid The Simpsons te bekijken via Channel 4 op de Astra2.