HBO ook via tablet te bekijkenNederland heeft er sinds donderdag een nieuw betaalkanaal bij. Op HBO zijn de beste Amerikaanse films en series te zien. Via de televisie voorlopig alleen via drie lineaire tv-kanalen bij Ziggo. Maar ook via computer, iPad of Android-tablet kan men naar HBO kijken.

Online speelt een belangrijke rol bij HBO. Wie een abonnement op HBO neemt krijgt daar zonder meerkosten de online-dienst HBO Go bij. Hiermee kan men via de PC, laptop, smartphone of tablet naar een geselecteerd aanbod van HBO-content kijken. Dit content is te vinden in de HBO Videotheek, die op regelmatige basis ververst wordt. Via HBO Go zijn de nieuwste HBO series, de grootste HBO films en HB specials te zien. Op dit moment bestaat het aanbod uit alle afleveringen van het eerste seizoen van de tv-serie Luck en de HBO films Capturing Mary, Cinema Verite, The Sunset Limited en Too Big To Fail.

Als men HBO Go via de PC of laptop wil gebruiken dan dient men naar de internetsite www.hbogo.nl te gaan. Op de computer dient dan wel de Silverlight applicatie geďnstalleerd te zijn. Voor iPhone en iPad is gratis applicatie in de Apple Appstore te vinden. Ook voor smartphones en tablets die op het Android besturingssysteem werken is er een gratis applicatie beschikbaar.

De programma’s van HBO GO worden in DVD-kwaliteit uitgezonden. In welke beeldkwaliteit je de programma’s te zien krijgt, hangt af van het scherm waarmee je kijkt. Ook de snelheid van je internetverbinding heeft invloed op de beeldkwaliteit. De uitzendingen worden op een computer aangeboden met een maximale snelheid van 2 Mbit/s. Bij mobiele apparaten is dit maximaal 700 Kbit/s. HBO maakt hierbij gebruik van de nieuwste streamingtechniek waarmee men met een minder bandbreedte toch een kwalitatief mooi beeld kan aanbieden. Op termijn is het hierdoor zelfs mogelijk om met soortgelijke bandbreedte content in HD-kwaliteit te kunnen aanbieden.