Lange sportzomer op RTL 7

De sportliefhebber kan zich opmaken voor een lange sportzomer. Niet alleen via tv-kanalen van de Nederlandse publieke omroep. Ook tv-zender RTL 7 gaat zich manifesteren als sportzender van Nederland en is bij alle grote sportevenementen van de partij.

Deze zomer worden grote Europese en mondiale sportevenementen georganiseerd. Het begin in juni met het EK voetbal 2012 dat in Polen en Oekraïne gespeeld wordt. Daarna volgt het jaarlijkse wielerspektakel Tour de France. De afsluiting van de sportzomer van 2012 ligt in en om de Engelse hoofdstad London waar in augustus de Olympische Zomerspelen plaatsvinden. Al deze sportevenementen zijn in Nederland live via de NOS op publieke televisiezenders – overigens allen in native HD-kwaliteit – te zien.

Ook RTL 7 gaat zich de gehele zomer als sportzender manifesteren. Dat doet men met dagelijkse discussieprogramma’s die op het succesformat van het voetbaldiscussieprogramma Voetbal International gebaseerd zijn. In totaal wil RTL 7 de komende zomer meer dan 100 uur live televisie rond deze sportevenementen gaan uitzenden. Al enige tijd is bekend dat tijdens het EK voetbal het programma VI Oranje wordt uitgezonden. Van 8 juni tot en met 1 juli zijn Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp dagelijks twee uur lang op RTL 7 te zien. Het programma – dat live wordt uitgezonden vanuit Het Kurhaus in Scheveningen – is elke avond twee keer te zien. De eerste uitzending duurt een half uur en is tussen 20.00 en 20.30 voor aanvang van de avondwedstrijd te zien. Na de wedstrijd volgt tussen 22.30 en 00.00 uur de lange editie van VI Oranje.

Wegens het succes van vorig jaar staat ook dit jaar weer tijdens de Tour de France het programma Tour Du Jour in het voorlopige uitzendschema van RTL 7. Het programma blijft vrijwel ongewijzigd en is tussen 30 juni en 22 juli dagelijks tussen 20.30 en 22.00 uur te zien. De presentatie is in handen van Wilfred Genee en ook dit jaar zijn de dagelijkse vaste gasten oud-wielrenners Danny Nelissen en Gert Jakobs.

RTL 7 wil dit jaar ook rond de Olympische Spelen een soortgelijk programma als VI Oranje en Tour Du Jour gaan uitzenden. Daarbij wordt zelf bekeken of het dagelijkse programma niet live vanuit het Holland Heineken House in London kan worden uitgezonden. RTL 7 heeft aan Totaal TV bevestigt dat gesprekken hierover op dit moment gevoerd worden. Hoe het programma er inhoudelijk uitziet, welke naam het krijgt en wie de presentator en vaste gasten zijn is op dit moment nog niet bekend. Het programma staat voorlopig bij RTL 7 tussen 27 juli en 12 augustus tussen 21.30 en 23.00 uur in het uitzendschema. Net als bij Tour Du Jour is een definitief besluit om het programma uit te gaan zenden nog niet door RTL 7 genomen. De kans is echter wel groot dat beide programma’s op RTL 7 te zien zullen zijn.

Voor beelden van de zomerse sportevenementen in de discussieprogramma’s van RTL 7 zou op dit moment met de NOS over een sub-licentie onderhandeld worden.