Wereldtitelgevecht boksen op RTL 7


RTL 7 zendt zaterdag (18 februari) vanaf 22.00 uur opnieuw live een wereldtitelgevecht boksen in het zwaargewicht uit. WBC-kampioen Vitali Klitschko uit de Oekraïne neemt het in München op tegen zijn uitdager Dereck Chisora. Beide heren denken met een knock out te gaan winnen. Het commentaar is van Arnold Vanderlyde en Koert Westerman.

Vitali Klitschko (40), ook wel bekend als Dr. Ironfist, won eerder al 43 van zijn 45 wedstrijden, waarvan 40 op knock out. Met zijn lengte van 2,02 meter torent hij boven zijn tegenstander (1,87 meter) uit. Dereck Chisora (28) bokste als professional slechts 17 keer, waarbij hij dan wel 15 maal zijn tegenstander wist te verslaan.


Vitali Klitschko: “Chisora is een jonge, gemotiveerde bokser die het mij moeilijk kan gaan maken. Ik zal echter opnieuw bewijzen dat ik een waardig kampioen ben en de beste manier daarvoor is om hem knock out te slaan.”


Dereck Chisora: “Ik zal een ware plaag zijn voor Dr. Ironfist en ik denk niet dat de dokter hier een medicijn voor heeft. Ik ben te wild en te onvoorspelbaar. Zijn oude benen kunnen mijn hoge werktempo niet bijhouden. Ik zal de bokswereld versteld doen staan door Vitali in de achtste ronde te onttronen.” [RadioWereld.NL]