Van Nieuwkerk bezorgt College Tour kijkcijferrecordMatthijs van Nieuwkerk heeft het programma College Tour vanTwan Huys een kijkcijferrecord bezorgd. Direct na De Wereld Draait Door, schakelden er vrijdag 815.000 kijkers in op het eerste grote tv-interview met de VARA-coryfee. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Nog niet eerder keken er zo veel mensen naar College Tour. Het vorige record staat op de vorige aflevering, met premier Mark Rutte als gast. Toen schakelden er 694.000 kijkers in op de tv-show.

College Tour had flinke concurrentie tegenover zich. Op hetzelfde moment werden twee kijkcijferhits uitgezonden, namelijk Flikken Maastricht op Nederland 1 (ruim 1,7 miljoen kijkers) en The Voice Kids op RTL 4 (ruim 2,7 miljoen kijkers).

Flikken Maastricht werd voor het eerst dit seizoen beter bekeken dan Moordvrouw, dat later op de avond – direct na The Voice Kids – een publiek van ruim 1,6 miljoen kijkers wist te boeien.

De actualiteit domineerde de top 25 van meest bekeken programma’s. Het ongeluk van prins Friso dreef het Achtuurjournaal tot 2,4 miljoen kijkers en het Half Acht Nieuws tot 2,0 miljoen kijkers, beide bovengemiddelde scores.