NOS en L1 samen met verslag Carnaval


Omroep Brabant is vanmiddag van start gegaan met de eerste uitzendingen rondom het Carnaval en wel vanuit de thuisbasis Lampegat van de omroep. Tijdens Carnaval doet de NOS verslag in samenwerking met het Limburgse L11. De openingsceremonie van het Carnaval is dit jaar her en der wel versoberd vanwege de toestand van prins Friso.

De Limburgse publieke regionale zender L1 (tijdens Carnaval L11) doet op zondag 19 februari (van 17.05-18.55 uur, Nederland 2) gezamenlijk met de NOS verslag van het Carnaval vanuit de gemeente Weert. De presentatie is in handen van NOS-presentator Roos Moggré en L1-presentator Tom Doesborg. De uitzending uit Weert komt vanaf een locatie langs de route van de optocht. Verslaggever Winfied Baijens begeeft zich onder de carnavalsvierders in Weert om zo het Limburgse carnavalsgevoel te ondergaan. En NOS-verslaggever Peer Ulijn maakt een reportage over de achtergronden van het carnaval.

Niet alleen de optocht in Weert komt uitgebreid in beeld bij de NOS. Het programma wil ook tonen hoe carnaval elders in Nederland wordt gevierd. Daarom reist de NOS af naar verschillende provincies om het carnaval daar te verslaan. Zo zijn er onder meer impressies te zien van de optochten uit Heerlen, Maastricht, Oldenzaal en Roosendaal. Wie meer Carnaval op TV wil zien kan afstemmen op Omroep Brabant of L1(1) en in Brabant zelf o.a. via Baronie TV op Stads TV Breda (digitaal in meerdere gemeenten te zien via Ziggo) en ROS TV Zundert.