HDTV in basispakket KPN Interactieve TV

KPN Interactieve TV

Vanaf maandag 20 februari plaatst KPN diverse HD-kanalen in het basispakket van alle klanten die bij het telecombedrijf Interactieve TV afnemen. Het gaat om HD-kanalen van de publieke omroep, RTL en SBS.

De HD-kanalen Nederland 1 HD, Nederland 2 HD, Nederland 3 HD, RTL 4 HD, RTL 5 HD, RTL 7 HD, RTL 8 HD, SBS 6 HD, Net 5 HD en Veronica HD maken al enige maanden onderdeel van het basispakket van KPN Interactieve TV uit wanneer men dit via glasvezel kijkt. KPN heeft in de afgelopen maanden technische aanpassingen doorgevoerd. Hierdoor wordt het basispakket van klanten die Interactieve TV via glasvezel of via DSL-technologie – ADSL en VDSL – gelijk getrokken. Dit houdt in dat de HD-kanalen van de Nederlandse Publieke Omroep, RTL Nederland en SBS Nederland onderdeel van het instappakket van KPN Interactieve TV gaan uitmaken.
Steeds meer tv-aanbieders plaatsen HD-kanalen van de tien belangrijkste Nederlandse tv-zenders in het basispakket. Aanbieders die dit nog niet doen overwegen intern om dit mogelijk in de loop van dit jaar te gaan doen. Abonnees die bij KPN Digitenne afnemen hoeven voorlopig nog niet te rekenen dat KPN HD-kanalen gaat doorgeven. KPN heeft de meeste ontvangers in bruikleen aan haar klanten gegeven. Om HD-kanalen te kunnen ontvangen dient men niet alleen aanpassingen aan het zenderkant door te voeren. Men dient ook alle in bruikleen gegeven ontvangers voor HD-ontvangers om te ruilen.