KPN wijzigt tv-aanbod Alles-In-1 pakkettenKPN is bezig om het televisieproduct Interactieve TV meer onder de aandacht van de consument te brengen. Hoofddoel is natuurlijk de overstap van tv-kijkers naar het interactieve tv-platform van KPN. Het huishoudens dat via KPN naar televisie kijkt stijgt gestaag.

Gisteren maakte Totaal TV al bekend dat vanaf vandaag alle HD-kanalen van de Nederlandse publieke omroep (NPO), RTL Nederland en SBS Nederland bij alle klanten van KPN Interactieve TV in het basispakket worden geplaatst. Tot vandaag was dit alleen het geval bij klanten van Interactieve TV die via glasvezel kijken. Interactieve TV maakt bij KPN alleen onderdeel uit van Alles-In-1 pakketten. Hierbij neemt men naast digitale televisie ook internet en telefonie af. Dat is begrijpelijk omdat de aanvoer van televisiesignaal bij het KPN televisieproduct Interactieve TV via internet verloopt.

Het plaatsen van de HD-kanalen van de 10 bestbekeken tv-zenders van Nederland in het basispakket is op zich al een wijziging van het Alles-In-1 pakket. Maar vanaf vandaag vindt er nog een tweetal wijzingen plaats. Wie het duurste Alles-In-1 pakket afneemt kan bij dit Premium-pakket zonder meerkosten naar het gehele HD-zenderaanbod van KPN Interactieve TV kijken. Dit bestaat uit 18 HD-zenders. Tot vandaag diende men nog het HD-pakket als extra betaald aanvullend abonnement af te nemen. Wie een Alles-In-1 basispakket afneemt krijgt vanaf vandaag zonder meerkosten het opnemen-pakket waarmee men meerdere programma’s tegelijk in the cloud opnemen. Het opnemen gebeurt dan niet op de harde schijf van de digitale decoder maar op de netwerkservers van KPN.

KPN voegde in de afgelopen maanden al veel nieuwe diensten aan de Alles-In-1 pakketten toe. Zo kan men in geheel Nederland gratis van KPN Hotspots voor draadloos internet gebruik maken en krijgen klanten die de Alles-In-1 pakketten Basis en Premium afnemen gratis van het premiumabonnement van de muziekdienst Spotify gebruik maken. Ook voegde KPN veel nieuwe televisiezenders toe. KPN is in Nederland op dit moment zelfs de enige aanbieder die de HD-kanalen E! Entertainment HD en ESPN America HD doorgeeft.