McAfee gaat Firefox-plugin snel fiksen

Een plugin van McAfee die zorgt voor problemen in Firefox krijgt nog deze week een update. Firefox-maker Mozilla overwoog nog de plugin in de ban te doen vanwege de vele crashes die het veroorzaakt.

McAfee's Site Advisory plugin voor Firefox is bedoeld om gebruikers te waarschuwen op het moment dat ze een mogelijk riskante website bezoeken. Bij veel gebruikers veroorzaakt de plugin vastlopers, tot woede van Mozilla. McAfee reageert nu op de kritiek op zijn plugin en geeft het probleem toe.

"McAfee is op de hoogte van een memory-lek in SiteAdvisor 3.4.1, voor sommige gebruikers van Firefox 10", zegt het beveiligingsbedrijf in een statement aan ZDNet. "Het probleem resulteert in een browser-ervaring die mogelijk trager is dan de gebruiker gewend is."
Mozilla woedend

Het grote aantal crashes van de Firefox-plugin zorgt bij Mozilla voor woede. De browsermaker en het beveiligingsbedrijf lagen al eerder met elkaar in de clinch over een plugin van McAfee, maar nu is het voor Mozilla menens. Er kwam zelfs een oproep aan gebruikers om de plugin te deinstalleren. McAfee kreeg van Mozilla nog wel de tijd om het probleem te fiksen.

"Deze addon zorgt ervoor dat ongeveer 75 procent van het door een pagina gebruikte geheugen nooit wordt teruggewonnen", schrijft Firefox-programmeur Justin Lebar op het Bugforum van Mozilla. "Dit is schadelijk voor onze reputatie, het is schadelijk voor onze gebruikers en Firefox wordt al snel onbruikbaar op Windows-systemen met 2 GB RAM."