Nickelodeo​n gaat wederom een dag op zwart

Ook dit jaar staat de laatste woensdag voor de paasvakantie helemaal in het teken van buiten spelen en sporten. Op 28 maart organiseren kinderkanaal Nickelodeon en de lokale gemeentebesturen voor de vijfde keer op rij de Buitenspeeldag.

Die woensdag worden kinderen maar ook hun ouders en begeleiders extra aangemoedigd om de televisie of computer uit te zetten en naar buiten te trekken om te spelen en te sporten. Minster van Jeugd Pascal Smet steunt net als voorgaande jaren de Buitenspeeldag.

De organisaties ISB (Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid), VVJ (Vereniging Vlaamse Jeugddiensten en Ėconsulenten), Sociaal Cultureel Werk en Uitmetdevlieg.be, staan in voor de organisatorische uitvoering.

NICKELODEON OP ZWART

Al jarenlang engageert Nickelodeon zich om kinderen en hun ouders te bereiken met de boodschap dat een gezond evenwicht tussen televisiekijken en voldoende bewegen, belangrijk is. Tijdens de Buitenspeeldag zet Nickelodeon zijn zender ťn website dan ook naar goede gewoonte op zwart.

Kinderen krijgen in de plaats van de gebruikelijke programmaís of games op de website, de boodschap dat het Buitenspeeldag is en dus tijd om buiten te spelen en te ravotten.

BUITENSPEELLIED

Ook de vijfde editie van de Buitenspeeldag is natuurlijk goed voor een gloednieuw Buitenspeeldag-lied. De catchy song wordt dit jaar wordt gezongen door Grietje Vanderheijden (Nickelodeon) en is geschreven, gecomponeerd en geproduced door Sean Dhondt en Nico Westelinck. Vanaf 20 februari is het Buitenspeelddag-lied te vinden op de website buitenspeeldag.be.

BUITENSPEELDAG.BE

Via deze website kunnen kids en hun ouders op een makkelijke manier ontdekken wat hun gemeente op 28 maart organiseert. Steden en gemeenten kunnen op hun beurt hun aanbod via de website bekend maken.