Brein sleept UPC, KPN, T-Mobile en Tele2 voor rechter

Het was een kwestie van wachten en het wachten is over: Brein heeft na de succesvolle rechtszaak tegen XS4ALL en Ziggo, nu ook de andere internetproviders voor de rechter gedaagd voor het eisen van een doorgifteverbod met betrekking tot The Pirate Bay.

Brein heeft eerder al een verzoek tot het stoppen met de doorgifte van The Pirate Bay gestuurd naar de overige providers maar die lieten weten daar niets voor te voelen. De maatregel is in hun ogen zo draconisch dat ze die alleen via een rechterlijk bevel willen uitvoeren. Brein zal dit ongetwijfeld al verwacht hebben, net zozeer als de providers konden verwachten dat ze nu dus voor de rechter zijn gedaagd.

Op het blog van Alexander Klopping laat Patrick Mikkelsen van KPN weten : “KPN wil niet blokkeren op verzoek van een private partij, en blokkeren van websites is geen taak van een ISP. Wij willen geen agent spelen, wij zijn geen opsporingsautoriteit, zo simpel ligt het.”

Brein had al aangegeven dat het ook de andere providers er toe zou zetten om de doorgifte van The Pirate Bay te staken en gaat dit nu dus ook via de rechter proberen. De rechtszaak zal 19 april dienen.