Reinout Oerlemans presenteert Strictly Come Dancing



Reinout Oerlemans gaat de komende twee jaar aan de slag als presentator bij de AVRO. Hij gaat onder andere Stricly Come Dancing en het Gouden Televizier Ring Gala aan elkaar praten. Dat heeft de AVRO vrijdag bekendgemaakt. Strictly Come Dancing was jarenlang te zien bij RTL 4 onder de titel Dancing with the Stars, en beleeft nu – net als Oerlemans – een tv-comeback. “Het is fantastisch om een wereldwijd succes als Strictly Come Dancing zowel te presenteren als te produceren“, zegt hij.

Oerlemans wordt bij de AVRO het gezicht van het de grote shows en treedt daarmee in de voetsporen van Frits Sissing, die voorheen grote shows deed als Op Zoek Naar Joseph, maar nu wordt afgescheept met Opsporing Verzocht en Blik op de Weg.

Peter Lubbers, directeur Media bij de AVRO, is trots op zijn komst. “We zijn erg blij met de komst van Reinout, hij is een presentator in de buitencategorie en past goed bij de ambities van de AVRO. Met name op het gebied van cultureel amusement waar we groots op inzetten. Als presentator kan hij daarnaast een brug slaan als het gaat om de fusieplannen met de TROS.”

Voor Oerlemans is het zijn eerste presentatieklus in jaren. “Het belletje van Peter Lubbers kwam op het juiste moment. Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan bij de AVRO, het is een club waar ik mij thuis voel.”

Oerlemans begon zijn presenteercarrière in 2004, waar hij grote shows als Idols en Pulse deed. Na vijftien jaar RTL 4 verhuisde hij in 2005 naar de TROS, waar hij Ivo Niehe opvolgde in de TROS TV Show, dat Niehe in 2007 weer van hem overnam. Hij zei het presenteervak vaarwel, om zich toe te leggen op zijn tv-bedrijf Eyeworks.

Strictly Come Dancing begint in augustus en het Gouden Televizier-Ring Gala is in oktober.