Ziekenhuisserie RTL en Eyeworks geen kijkcijfertopper


De in opspraak geraakte Ziekenhuisserie op RTL4 heeft gisteravond niet het miljoen kijkers gehaald. Voor doen van RTL4 op prime time, zeker na alle extra aandacht, geen echte hoogvlieger. SBS6 zakte eveneens weer verder weg.

Opvallend is dat de soap GTST op RTL4 het veel beter deed en weer rond de 1,5 miljoen kijkers trok en dat is ongeveer net zo veel als Wie is de Mol. Van de ziekenhuisserie 24 uur tussen leven en dood werd door RTL4 vervroegd de eerste aflevering uitgezonden, maar met ruim 900.000 kijkers was de score buiten de kijkcijfer top-15 van die avond. Er ontstond de afgelopen dagen de nodige commotie rondom deze serie omdat patiŽnten zonder toestemming zouden zijn gefilmd.

Voor SBS6 veranderde weinig in positieve zin. Vorige week trok de show The Winner Is nog 520.000 kijkers, maar het aantal deze week daalde naar 465.000. Wie is de Mol, dat steeds meer naar een spannend einde toeloopt, kwam op de 1e plek, gevolgd door GTST, Het NOS 8 uur journaal, de voetbalwedstrijd van Ajax en op de vijfde plaats deed het RTL half acht nieuws het ook weer heel goed met 1,4 miljoen kijkers.