The Beatles drie dagen op rij op de radio

Op 29 februari aanstaande is het alweer veertig jaar geleden dat Radio Veronica een twintig uur durende Beatlesdag heeft verzorgd, toen nog op de 192 meter van de middengolf.

Museum RockArt in Hoek van Holland weet dat toen erg opmerkelijke wereldrecord, met vier uur te overtreffen door op komende schrikkeldag de klok rond open te blijven en tal van speciale activiteiten te voorzien. Naar aanleiding daarvan laat radiomaker Bart Serlie The Fab Four… drie dagen op een rij extra de klok slaan op Radio Waddenzee. De enige zender ter wereld die vanaf een schip uitzendt en via internet ook in Vlaanderen is te horen.

Zijn radioshow op vrijdag via Radio Waddenzee (1602 kHz) ) en die via ZFM 96.2, op zaterdag en zondag begint hij al jarenlang met The Beatles. Deze week heeft hij extra aandacht voor The Fab Four. Zo wordt in 'Koffie niet verkeerd' (10:00-13:00 uur) op vrijdag 24 februari tussen 11:00 en 12:00 uur onder andere zijn persoonlijke Beatles Top10 uitgezonden.Bart Serlie aan boord van de Jenni Baynton (Waddenzee)

Hij draait tussen 12:00 en 13:00 uur, in vier blokken nummers van John, Paul, George en Ringo afzonderlijk. Ook in 'De Tijdmachine' (10:00-11:00 uur) van a.s. zaterdag en zondag, via ZFM 96.2, is er extra aandacht voor muziek van de vier uit Liverpool. Ook dat wordt onder andere omlijst met gesprekken, zoals eerder deze maand in Museum RockArt hebben plaatsgevonden.

Delen voor de uitzendingen van vrijdag 24 februari 2012 zijn desgewenst HIER al te beluisteren. De volledige online uitzending komt later nog als een bestand beschikbaar. U kan desgewenst een link vragen door een e-mail te sturen aan bart@radiowaddenzee.nl . De onair uitzendingen van 'De Tijdmachine', zoals die er komend weeke(i)nd(e) live uitgaan, zijn ook verkrijgbaar. Dat kan door middel van een e-mail uit te laten gaan aan bart@zfmradio.nl.