Radio 538 van stadswoning naar kantoorpand

Radio 538 verruilt haar karakteristieke stadswoning in Hilversum voor een kantoorpand in de mediastad. Op de Bergweg 70 zal zij samen onder één dak komen te zitten met zusters SLAM!FM, Radio 10 Gold, TV 538 en SLAM!TV. Dat heeft 538 vrijdag laten weten. 538-directeur Jan-Willem Brüggenwirth vindt de verhuizing noodzakelijk. “We snakken allemaal naar meer ruimte, maar wel graag met een gepassioneerd kleinschalig gevoel. Dus daar hebben we nog een uitdaging!“

In totaal behuist de Radio 538 Groep nu vijf stadswoningen. “Maar sinds de overname van SLAM!FM, het succes van de tv-zenders TV 538 en SLAM!TV, zijn de huidige kantoorpanden in de mediastad te krap“, legt een woordvoerder uit.

De hele groep neemt met ingang van 1 december haar intrek in het nieuwe pand van 4.400 vierkante meter. “Het nieuwe onderkomen biedt plaats aan 150 personen en krijgt de aankomende periode een volledige make-over, om het Radio 538 Groep proof te maken.”

Aan de voorzijde van het pand komen de radiostudio’s onder elkaar te zitten. De radiostudio van Radio 538 krijgt een aangrenzende LIVE38-studio met een heuse minitribune. “Hier kan publiek live meegenieten van de optredens van artiesten en uiteraard de radioshow live bijwonen.”