Mogelijk uitstel UPC Horizon Mediabox

Het Amerikaanse mediabedrijf Liberty Global maakte vorig jaar bekend dat de nieuwe Horizon Mediabox als eerste bij UPC Nederland wordt gelanceerd. Daarmee ging men uit van het uitlevering in het eerste kwartaal van 2012.

Of de Horizon Mediabox voor eind maart bij de eerste UPC-klanten in de winkel ligt is echter nog maar de vraag. Deze week maakte Liberty Global haar jaarcijfers over 2011 bekend. De verwachting was dat het Amerikaanse bedrijf meer gedetailleerde informatie over de komst van de Horizon Mediabox bekend zou maken. Het bleef echter ijzig stil.

Of er daadwerkelijk een uitstel van de Horizon Mediabox gaat komen is op dit moment nog niet te zeggen. Liberty Global-woordvoerder Bert Holtkamp laat het volgende aan Totaal TV weten: "Horizon is op dit moment in de ‘field trial’ fase en zal dit jaar in Nederland en later dit jaar ook in Zwitserland en Duitsland worden gelanceerd. We zullen hierover op een nader moment berichten.”

De Horizon Mediabox werd voor het eerst in september 2011 werkend aan de verzamelde pers getoond op de IBC broadcastbeurs in Amsterdam. Het multimediaplatform maakt televisie kijken voor de toekomst gereed. Zo kunnen tientallen tv-zenders via de Horizon Mediabox naar tablet en smartphone verzonden worden waardoor men deze live op het tweede scherm kan bekijken. Via de nieuwe decoder worden ook alle computers en andere multimedia-apparatuur in de huiselijke omgeving met elkaar verbonden. Liberty Global werkt bij het Horizon Project onder meer met de bedrijven Samsung, Intel en NDS samen.