RTL 5 start maandag met modellenwedstrijd

Bij RTL 5 gaat vanaf maandag (27 februari) ‘The Face’ van start, een vernieuwende modellenwedstrijd. In ‘The Face’, dat wordt gepresenteerd door Sylvie van der Vaart, strijden professionele vrouwelijke én mannelijke modellen om de wereldtop de bereiken en een carrière als Doutzen Kroes en Mark Vanderloo te evenaren.

Alle modellen hebben al ruime ervaring in het modellenvak, maar nu gaan zij nog een stapje verder: in ‘The Face’ doen zij een gooi naar een internationale carrière aan de top.


De modellen worden begeleid en beoordeeld door vier professionals uit de fashion industry: Nederlands allereerste topmodel Frederique van der Wal, SuperTrash-eigenaresse Olcay Gulsen, de Australische modefotograaf Philip Riches en het internationaal doorgebroken model Mark Cox.


De modellen wonen samen onder één dak, waar zij te horen krijgen welke uitdagende opdrachten hen te wachten staan. Wekelijks komen de deelnemers in een ontslagronde terecht, waarbij de coaches bepalen wie er moeten vertrekken. Na acht weken blijkt welke coach het model voortbrengt met de grootste potentie voor een internationale carrière en of het een meisje of een jongen wordt. Hij of zij krijgt een internationaal modellencontract en is te zien in een campagne van L’Oréal Paris. [RadioWereld.NL]