Meest bekeken Nationaal Songfestival in tien jaar


Het Nationaal Songfestival trok zondag een recordaantal kijkers op Nederland 1. Op primetime zagen 2,3 miljoen mensen hoe Joan Franka tot de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival werd verkozen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is het meest bekeken Nationaal Songfestival sinds 2002, toen de Stichting KijkOnderzoek begon met het meten van de kijkcijfers. Een mooi gegeven voor John de Mol, die de show dit jaar voor het eerst produceerde.

Het Nationaal Songfestival breekt de afgelopen jaren record naar record. De editie van 2010, met daarin een stuntelende Vader Abraham en een winnende Sieneke Peters, was met 2,1 miljoen kijkers de meest bekeken editie in acht jaar. In 2011 ging het festijn er nog eens overheen, toen de 3JS 2,2 miljoen kijkers trokken met het festijn.

Geen enkel ander programma kwam zondag op primetime boven de grens van één miljoen kijkers uit. Wegmisbruikers van SBS 6 was het meest bekeken alternatief met 996.000 kijkers.

RTL 4 deed het aardig met 809.000 kijkers voor Recht Gezet en de première van de nieuwe trouwshow Welkom op mijn Bruiloft met Bas Muijs trok 302.000 kijkers naar Net5