Derde VRT net weer onzeker

De opsplitsing van Ketnet en Canvas om zo een derde zelfstandige VRT-zender te lanceren lijkt nog niet zo zeker te zijn als werd gedacht. De Vlaamse regering neigt ernaar om het voorstel al nog ruim voor de start ervan weg te bezuinigen.

De Vlaamse regering zal dinsdag de laatste hand leggen aan een vervroegde begrotingscontrole. Dat liet minister-president Kris Peeters maandagmiddag weten. Daarbij zou al meer dan de helft van het te besparen bedrag gevonden zijn. De Vlaamse regering moet fors bezuinigen en zoekt daarvoor besparingen ter waarde van €550 miljoen. Voor het opstarten van een derde publiek TV net is ruim 4 miljoen Euro begroot en er gaan steeds meer stemmen op om ook daarop te bezuinigen.

Rondom het nieuwe TV-net dat Mediaminister Ingried Lieten wilde lanceren brak recent een forse storm uit in de Vlaamse politiek. De zender heeft veel tegenstanders die de toegevoegde waarde van het kanaal niet inzien, voornamelijk omdat er alleen nóg maar meer herhalingen op zouden komen. Ook de Vlaamse regering heeft nu het derde Vlaamse tv-net ter discussie gesteld. Deze zender zou een volwaardige jongerenzender moeten worden.