Adobe Photoshop Touch voor iPad nu te downloaden

Adobe heeft zich aan zijn belofte gehouden en gebruikt de Mobile World Congress om zijn iPad-versie van Photoshop Touch te lanceren. De tablet-versie van Photoshop was al enige tijd beschikbaar op Android, een iPad-versie liet op zich wachten.

Adobe heeft altijd beloofd om Photoshop Touch naar de iPad te brengen en vandaag is de belofte ingelost. De applicatie is met onmiddelijke ingang in alle App Stores te downloaden voor Ä 7,99 ($ 9,99). Wie nog niet van Photoshop Touch had gehoort: het gaat hier om een tabletuitvoering van Adobe Photoshop, waarbij zowel interface als functionaliteit naadloos aansluiten bij de mogelijkheden die tablets bieden. Adobe heeft nog meer mobiele- en tabletapplicaties op stapel staan, waaronder Collage, Debut, Ideas, Kuler en Proto; deze zullen in de komende maand volgen.Scribble Selection Tool

De Touch-versie van Photoshop maakt het mogelijk om met lagen te werken, foto's te bewerken, professionele effecten toe te passen, foto's te retoucheren en essentiŽle taken uit te voeren op de iPad. Leuk is de Scribble Selection Tool, waarmee je in een handomdraai objecten van een foto kunt verwijderen, handig is de integratie met Facebook en Google Image Search. Vooralsnog werkt Photoshop Touch alleen op de iPad 2, het is niet duidelijk of Adobe achteraf nog in compatibiliteit met de eerste iPad gaat voorzien. Lees de review van Adobe Photoshop Touch voor iPad op PCMweb.