Ascend D Quad smartphone: 'Snelste ter wereld'

Huawei introduceert met de Ascend D Quad naar eigen zeggen de snelste smartphone ter wereld. De specificaties liegen er dan ook niet om want met een 1,5Ghz quad-core processor als kloppend hart van het toestel mag er natuurlijk ook wel wat aan prestaties verwacht worden.

Naast de 4 processorkernen biedt de Ascend D Quad ook nog 16 gpu-cores en 1GB ram. Dat klinkt als een energieslurpend monster maar toch claimt Huawei dat de chip 30% minder energie verbruikt dan de directe concurrenten. Het toestel draait op een 1800 mAh-accu en is 8,9mm dik. Er is ook een dikkere XL-versie (10,9mm) van het toestel aangekondigd die een 2500 mAh-accu huisvest. Daarnaast biedt Huawei ook nog een dual-core versie met een 1670 mAh onder de naam Ascend D1. Alle toestellen draaien op Android 4 ICe Cream Sandwich.

Ascend D Quad: 4 kernen en 5.1 Dolby geluid

Naast de indrukwekkende processor biedt de Ascend D Quad ook nog Dolby 5.1 surround sound voor degene die films met surround sound willen kijken op het 4,5 inch 720P scherm. Ook een camera ontbreekt niet: 8 megapixels aan de achterzijde en 1,3MP aan de voorzijde.

Ascend D Quad prijs en beschikbaarheid

Alle toestellen zullen in het tweede kwartaal wereldwijd hun intrede doen. Het is alleen nog niet precies bekend welke toestellen ook in Nederland uitgebracht gaan worden. Helaas zijn er nog geen prijzen genoemd.[Via: PCMweb]