Candy Cotton: Android-pc op usb-stick

Candy Cotton: Android-pc op usb-stick

De Candy Cotton computer is groot uitgevallen usb-stick en weegt slechts 21 gram. Als besturingssysteem kan men kiezen voor Ubuntu (Linux) of Android.

FXI-technologies noemt het een ‘any screen’ computer omdat het geen eigen scherm heeft maar in combinatie met andere schermen te gebruiken is (waaronder smartphone). De computer beschikt over dezelfde processor als in een Samsung Galaxy S2 en 1GB Dram. Voor opslag ondersteunt de Cotton Candy tot 64GB micro-usb geheugen maar de computer is dan ook vooral bedoeld voor het gebruik in combinatie met de Cloud. Daarnaast biedt het hdmi-, usb- en micro-usb aansluitingen en ontbreekt ook wifi en bluetooth niet.Candy Cotton met Android of Ubuntu

De Candy Cotton draait Android 2.3 Gingerbread, Android 4 Ice Cream Sandwich of Ubuntu. Om de computer te bedienen kan men een app voor de smartphone gebruiken, bluetooth muis en radiografische bediening. Via het keyboard en touchpad van een notebook lukt het ook. Voor opslag en content kan men terecht op het internet. FXI biedt een beveiligde web portal voor content.

Cotton Candy nu te bestellen voor ontwikkelaars

De computer kan nu al door ontwikkelaars besteld worden (maar nog niet direct beschikbaar). In maart zou de computer beschikbaar moeten komen zou $199 (exclusief belasting) moeten gaan kosten. Hieronder een filmpje van YouTube waarin de Cotton Candy gedemonstreerd wordt.