Intel 'Santa Clara' smartphone aangekondigd

Intel 'Santa Clara' smartphone aangekondigd

Nog deze zomer komt Orange in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk met een smartphone die gebaseerd is op een Atom-chipset van Intel zo werd bekendgemaakt op het Mobile World Congress in Barcelona.

Intel kon tot nu toe nog niet goed concurreren met de energiezuinige processoren die vandaag de dag in smartphones zitten. De nieuwe Medfield Atom-chip zou echter energiezuinig genoeg zijn om te kunnen gebruiken in smartphones. Android is tegenwoordig ook geschikt voor de Atom dus niets ligt een introductie van een Atom-toestel meer in de weg. Orange heeft laten weten een toestel onder de codenaam 'Santa Clara' rond de zomer uit te brengen. Santa Clara is de plaats waar Intel zijn hoofdkwartier heeft staan.Specificaties

Het toestel meet 123x63mm, is 10mm dik en weegt 117 gram. De telefoon bevat een 4-inch scherm met een 1024x600 resolutie en heeft 16GB aan opslag. Een 8MP camera, hdmi-uitvoer en een ondersteuning voor nfc (near field communication) ontbreken ook niet.

Beschikbaarheid

Op dit moment draait het toestel nog op 2.3 maar volgens Orange zit een Android 4-update eraan te komen. Aangezien Orange in Nederland niet meer bestaat is het de vraag of dit specifieke toestel ook hier beschikbaar zal komen. Prijzen worden niet genoemd maar het toestel zou 'betaalbaar' zijn. Volgens Orange valt het toestel wat prijs betreft in de middenmoot maar is het wat features, kwaliteit en snelheid betreft een topmodel.

[Via: PCMweb]