Results 1 to 2 of 2

Thread: Einde Film1 Festival, geen Disney en Warner meer bij Film1

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,621
  Uploads
  139

  Post Einde Film1 Festival, geen Disney en Warner meer bij Film1

  Einde Film1 Festival, geen Disney en Warner meer bij Film1  De zender Film 1 Festival verdwijnt deze week definitief om plaats te maken voor Film 1 Sundance Channel. In het aanbod van Film 1 is daarmee heel wat veranderd. Er is geen samenwerking meer met Disney en Warner.

  De komst van Sundance Channel naar Nederland werd begin dit jaar aangekondigd en betekent het einde van Film1 Festival. Een deel van de films die op Festival stonden geprogrammeerd keren terug op de recent gestarte zender Film1 Series (die Film1 Premiere +1 verving bij aanbieders die deze doorgaven) en deels ook via het nieuwe Sundance. Een recente koerswijziging bij Film1 is daarnaast dat er geen films meer worden uitgezonden van zowel Disney als Warner. Van Disney worden alleen via ABC nog series overgenomen voor Film1 Series.

  Het Amerikaanse Sundance Channel is de wereldleider op het gebied van independent films. Het nieuwe Nederlandse kanaal Film1 Sundance Channel combineert het beste van Film1 Festival en Sundance Channel. Met uitzonderlijke (independent) films, series en documentaires. Film1 Sundance Channel vervangt per 1 maart bij alle aanbieders die ook Film1 Festival uitzonden deze zender. Omdat Film1 premiere +1 via de satelliet door CanalDigitaal nooit werd doorgegeven is Film1 Series via de schotel niet te ontvangen, maar Film1 Sundance Channel zal daar wel te zien zijn.

 2. #2
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,621
  Uploads
  139

  Re: Einde Film1 Festival, geen Disney en Warner meer bij Film1

  Nieuw kanaal Film1 Sundance Channel start op 1 maart

  Na de succesvolle lancering van Film1 Series vergroten wij het aanbod. Donderdag 1 maart gaat Film1 Sundance Channel van start. Dit nieuwe kanaal combineert het beste van Film1 Festival en Sundance Channel. Deze wereldleider op het gebied van independent films is in 1996 opgericht door Oscarwinnaar Robert Redford om nieuwsgierige kijkers iets anders te bieden dan het reguliere Hollywoodaanbod. Door deze unieke samenwerking zal het aanbod op Film1 On Demand ook stijgen naar zo'n 250 films en series. Met de komst van dit kanaal kunt u - meer dan ooit - ongestoord genieten van topseries, mooie documentaires en verrassende kwaliteitsfilms.

  Als acteur, producent en regisseur is Robert Redford een legende. Zo speelde hij in klassiekers als The Sting, Butch Cassidy and the Sundance Kid en Out of Africa, en won hij de Oscar voor Beste Regisseur voor zijn regiedebuut Ordinary People. Maar bovenal is Robert Redford een pionier in de internationale filmwereld. In 1981 richtte hij het Sundance Institute op, een stichting die zich inzet voor jonge, eigenzinnige filmmakers en een platform biedt om hun grote talent te etaleren.  Robert Redford

  Uit dit vooruitstrevende initiatief kwam Sundance Film Festival voort. Filmliefhebbers plukken nog altijd de vruchten van dit toonaangevende festival van independent films. Het evenement lanceerde de carričres van bekroonde filmmakers als Darren Aronofsky, Robert Rodriguez, Kevin Smith, Steven Soderbergh en Quentin Tarantino. Bovendien beleefden innovatieve hitfilms als Saw, Precious, Little Miss Sunshine en The Blair Witch Project hun wereldpremičre op het Sundance Film Festival.

  Aangespoord door dit succes werd het Amerikaanse Sundance Channel gelanceerd, met prachtige films, series en documentaires. Vanaf 1 maart kan ook Nederland hiervan genieten met de komst van Film1 Sundance Channel. De kwaliteitsfilms die voorheen op Film1 Festival werden uitgezonden, zullen nog steeds vertoond worden op Film1 Sundance Channel. Daaraan zullen de uitzonderlijke films, series en documentaires van het Amerikaanse Sundance Channel worden toegevoegd.

  Naast nieuwe, bekroonde kwaliteitsfilms als Howl, Life During Wartime en Somewhere zal Film1 Sundance Channel de beste Amerikaanse independent films vertonen, waaronder Bellflower en Tiny Furniture. Bovendien biedt de nieuwe zender topseries zoals Hell on Wheels en Rake. In de nabije toekomst zal Film1 Sundance Channel ook starten met Mad Men, de reeks die talloze internationale prijzen won.

  Geniet vanaf 1 maart ongestoord van Film1 Sundance Channel.

Similar Threads

 1. Film1 komt met Action HD
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 05-04-2011, 08:14:29
 2. BBC HD, Fashion TV HD en Film1 Action HD bij UPC
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 25-03-2011, 16:57:32
 3. mY LOCAL c+NL WITH HD FILM1 AND SPORTS LOOKING FOR ......
  By 400sgbox in forum CCcam Exchange: Local
  Replies: 0
  Last Post: 27-04-2010, 21:08:30
 4. Update UPC declares Film1 S-VOD a success
  By <<ELVIS>> in forum Daily Satellite TV News
  Replies: 0
  Last Post: 09-10-2008, 09:58:39

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •