BNN neemt juridische stappen na verdachtmaking

BNN gaat juridische stappen nemen na de beschuldiging dat de omroep afwist van het 'toneelstukje' dat te zien was in Spuiten en Slikken. Dat zei de presentatrice van het programma, Nicolette Kluijver, dinsdagavond in RTL Boulevard. De 17-jarige 'Tommy', die zei hero´neverslaafd en dakloos te zijn, was zondag te gast in de show. Het verhaal van de jongen bleek echter verzonnen.

BNN is woedend over de bewering dat de omroep afwist van het 'toneelstukje' dat zondagavond te zien was in Spuiten en Slikken. De 17-jarige 'Tommy' beweerde hero´neverslaafd en dakloos te zijn. Het verhaal van de jongen bleek echter verzonnen.


BNN liet eerder dinsdag weten uitgebreide voorgesprekken te hebben gevoerd met de jongen en zijn 'begeleider'. De begeleider blijkt echter zijn vader te zijn geweest, Rob Neumann. Hij liet dinsdag aan Omroep Brabant weten dat de echte Tommy te ziek was om in de uitzending te verschijnen en hij met goedkeuring van BNN een vervanger regelde.


"In tegenstelling tot het verhaal van Rob Neumann heeft de redactie van Spuiten en Slikken nooit geweten dat Tommy een acteur was", stelt BNN, dat bovendien aangeeft dat de jongen die verscheen dezelfde was als die in de voorgesprekken. "Spuiten en Slikken is een integer programma, dat juist de waarheid over drugs naar voren wil brengen. De verdachtmaking dat wij zouden hebben meegewerkt aan een toneelstukje is een grove belediging."


Ook is achteraf gebleken dat 'Tommy' en zijn 'begeleider' scholen bezoeken om drugsvoorlichting te geven. "BNN begrijpt wel dat Tommy's vader, als eigenaar van een commercieel drugsvoorlichtings- en -opsporingsbedrijf, nu probeert te redden wat er te redden valt", aldus de omroep. "Dat daarbij klinkklare onzin wordt verkocht pikken we absoluut niet." [Novum/RadioWereld.NL]