Rechterhand Joop van den Ende naar bedrijf Ivo Niehe


Erwin van Lambaart gaat aan de slag als algemeen directeur van Niehe Media, het productiebedrijf van Ivo Niehe. Zijn contract gaat in op 1 mei, de datum dat hij uit dienst treedt bij Stage, het bedrijf van Joop van den Ende. Dat heeft Niehe Media woensdag gemeld. Niehe is trots op de komst van de voormalig Stage-baas. “Ik heb het gevoel alsof de trainer van Barcelona, Guardiola, overstapt naar FC Zwolle. Wat een kanjer krijgen wij. Ik ben opgetogen dat hij ’ja’ heeft gezegd“, zegt hij in De Telegraaf.

De TROS-coryfee neemt Van Lambaart over van Stage, dat een ‘te grote wissel’ op hem trok. “Ik heb na een inspirerend gesprek stiekem Joop gebeld. Of ik Erwin zou moeten vragen. Dat mag natuurlijk helemaal niet. Maar hij juichte het van harte toe. Hij voorspelde: ’Erwin gaat jouw bedrijf twee keer zo groot maken. En qua karakters klikken jullie ook heel goed.’”

Van Lambaart ziet ‘buitengewone groeikansen’ voor Niehe Media. “Het brengt mij opnieuw in een onderneming waar passie, vakmanschap en ondernemerschap centraal staan en daar hecht ik grote waarde aan.”

Niehe Media is bekend van tv-shows als Erica op Reis (MAX), TV Show (TROS) en Uitstel van Executie (RTL4). Ook is ze producent van theatervoorstellingen als Mama Tandoori, de theatershows van Ivo Niehe en volgend seizoen De Scheidingsdialogen.